6/12/07

Hvad?

Θυμάστε που λέγαμε ότι:

"Αυτό ήταν ένα σοβαρότατο πλήγμα στην φήμη του δανέζικου ποδοσφαίρου. Είχαμε έναν χαμηλό φράκτη γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, από σεβασμό προς τον κόσμο, και αυτό είναι ένα ρίσκο που πήραμε", τόνισε ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας με δηλώσεις του στο Reuters, προσθέτοντας ότι η ομοσπονδία, δεν θα καταθέσει έφεση σε περίπτωση που η UEFA δώσει το παιχνίδι στα "χαρτιά" στη Σουηδία.

Σήμερα μάθαμε πως:

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας προσπαθεί να αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης της αντρικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυστρίας και Ελβετίας και ως εκ τούτου αποφάσισε να κάνει έφεση ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση της ΟΥΕΦΑ για τα γεγονότα της 2ας Ιουνίου.

Φυσικά και έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν. Αναγκαστικά όμως και εμείς πρέπει να πάρουμε πίσω κάποια από τα καλά μας λόγια.

4 comments:

Anonymous said...

φαίνεται τελικά πως η εποχή των roligans εχει περάσει και το κακό είναι πως το κατάλαβαν και οι ίδιοι οι Δανοί. Αν και προσπάθησαν να πείσουν τη φίλαθλη Ευρώπη πως είναι υπεράνω εθνικών-αθλητικών συμφερώντων (για μια τιμή ζούμε βρε αδερφέ) στο τέλος φαίνεται πως επικράτησε συμφεροντολογισμός. Άλλωστε η ιστορία δεν θα θυμάται πως η Δ.Π.Ο. αρνήθηκε να ασκήσει έφεση, απλά πως δεν έφτασε ποτέ στην τελική φάση του EURO 2008.
Ψηφίζουμε + στον συντάκτη για την απόσυρση των θετικών σχολίων
Ψηφίζουμε - στους Δανούς για την διπλωματική τους προσπάθεια για αντιστροφή του κλίματος.

Anonymous said...

Η ποινή του αποκλεισμού από το EURO + τρία παιχνίδια μακριά + χρηματικό πρόστιμο, πάντως είναι πολύ μεγάλη για μια εθνική ομάδα-χώρα-φιλάθλους, καθώς: α) είναι η πρώτη φορά (μάλλον) που η Δανία τρώει πρόστιμο για αθλητικό (σε οποιοδήποτε σπορ) παραστράτημα, β)η Δανία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του (όχι μακρινού) 1992, γ)είναι έτσι κι αλλιώς μικρή ποδοσφαιρικά χώρα στους συλλόγους (21η στην βαθμολογία της UEFA φέτος), δ)έπρεπε να αξιολογηθεί θετικά (από την επιτροπή που έριξε την καμπάνα) η προσπάθεια εμπιστοσύνης της Δ.Π.Ο. στους φιλάθλους, ε) στο κάτω κάτω βρε αδερφέ, σιγά το παραστράτημα (εάν δηλαδή είχε γλιστρήσει στο ξεκίνημα και δεν είχε πλησιάσει τον διαιτητή δεν θα είχαμε σήμερα καν θέμα), στ) θυμάστε την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο στο EURO 2004, ενός οπαδού στο 84΄ λεπτό???... Δηλαδή έπρεπε η Πορτογαλία να φάει παρόμοια ποινή?? (εάν μας είχε ισοφαρίσει η Πορτογαλία μετά, είμαι σίγουρος ότι ο Γκαγκάτσης ως δικηγόρος, θα είχε ζητήσει την... απένταξη της Πορτογαλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση...) Υ.Γ.: Πως λέγεται εκείνος ο ισπανός καραγκιόζης που μπαίνει συχνά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μπαίνει ο ίδιος γκολ ???

Ulixes said...

Η μηδενική ανοχή είναι η καλύτερη στρατηγική σε τέτοια θέματα, αλλά η καμπάνα ήταν πραγματικά δυσανάλογη με το παράπτωμα. Η Τουρκία με πολύ χειρότερα επεισόδια και χωρίς καμία λογική αμφιβολία για το αν είχε την ευθύνη, είχε φάει μία ελαφρώς μεγαλύτερη ποινή από αυτή της Δανίας. Μάλιστα η Τουρκία δεν έχασε εκείνο το παιχνίδι με την Ελβετία (ήταν ήδη χαμένο όταν άρχισε το πανηγύρι), ενώ η Δανία μπορούσε θεωρητικά να κρατήσει την ισοπαλία.
Αυτός που σαλτάρει μέσα στα γήπεδα λέγεται Jimmy Jump, είναι Καταλανός και μας έχει απασχολήσει ξανά σε άρθρο στο οποίο προβλέπαμε πως θα σαλτάρει στον τελικό του Champions League, κάτι το οποίο εκ των υστέρων συνειδητοποιήσαμε πως δεν ήταν και καμία φοβερή πρόβλεψη.

Athanasios Tsiouras said...

Το επεισόδιο ήταν μεμονωμένο - η ποινή μπορεί και να οδηγήσει στην περαιτέρω απομόνωση τέτοιων φαινομένων εν τη γενέσει τους (για τη Δανία μιλάμε τώρα!), δηλαδή οι υπόλοιποι φίλαθλοι της Εθνικής Δανίας θα έχουν έναν ακόμη λόγο να αποτρέψουν τον οποιονδήποτε θερμοκέφαλο. Ίσως για το λόγο αυτό να είναι καλό που τελικά ασκήθηκε έφεση, για να μη δοθεί η εντύπωση ότι η ποινή δεν οφείλεται στο παράπτωμα του συγκεκριμένου οπαδού, αλλά στην αδράνεια της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Δανίας.