6/4/07

Fair Play

Είναι κρίμα από τη μία να λέμε ότι έχουμε νταλγκά και ντέρτι για το fair play και από την άλλη να γράφουμε κάθε λίγο ιστορίες από την κρύπτη του χουλιγκανισμού, αλλά μας αναγκάζουν τα γεγονότα. Κοιτάξτε τι έγινε το Σάββατο στην Κοπεγχάγη (αναλυτικό άρθρο με video). Στη βαθμολογία του fair play, για την οποία γράφαμε πρόσφατα, η Δανία είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις (φέτος ήταν 4η). Φυσικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα να τους περάσουμε, αφού ακόμα και αν βαθμολογηθούν με μηδέν, ο μέσος όρος των εξηντατόσων αγώνων που παίζουν κάθε χρόνο δεν θα πέσει περισσότερο από 0.15 με άριστα το 10, ενώ η διαφορά τους από εμάς συνήθως είναι γύρω στο 0.5.
Μεγάλο μέρος του κοινού της εθνικής ομάδας της Δανίας είναι το κίνημα των Roligans, δηλαδή των πράων πλην ενθουσιωδών οπαδών (rolig σημαίνει πράος στην δανική). Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο θύτης του θλιβερού (θα μπορούσαμε να πούμε κατάπτυστου) επεισοδίου μέσα στη μεγάλη περιοχή της Δανίας, είναι ο γνωστός από την ιστορία με τον Totti (και άλλες πιο ευχάριστες ποδοσφαιρικές ιστορίες) Christian Poulsen.
Εξ αιτίας του Δανού θεατή που πήδηξε στον αγωνιστικό χώρο και επετέθη στον διαιτητή (ίσως να νόμιζε πως είναι σε αγώνα των ελληνικών πρωταθλημάτων), το παιχνίδι πιθανότατα θα δοθεί στη Σουηδία με 0-3. Η Δανική Ομοσπονδία, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ανώτερη μόνο στους πίνακες της UEFA, αλλά και στην ουσία του fair play, ανακοίνωσε πως σε περίπτωση τιμωρίας της δεν θα ασκήσει έφεση.

No comments: