6/3/07

Η αλήθεια (;) των αριθμών

΄Οπως μας ενημερώνει ο αναγνώστης Bock ο οποίος μας έστειλε τη φωτογραφία, οι παρευρισκόμενοι στο studio ανέλυαν τους αριθμούς του πίνακα μέχρι να φτάσουν στην τέταρτη γραμμή και να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

7 comments:

Anonymous said...

Το 'σωσε ο Καρμοίρης; Εεε... έτσι κι' έτσι:
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=50070

Anonymous said...

Clickable:
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=50070

Ulixes said...

Νομίζω ότι εννοείς
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=47776
(μετά το 21:00)

Πάντως ο ένας από τους δημοσιογράφους είναι σίγουρο ότι δεν βλέπει τον πίνακα αφού λέει (σωστά) πως η Λίβερπουλ έκανε περισσότερα σουτ και περισσότερα φάουλ, αν και στην αρχή είπε "όλα τα άλλα είναι σωστά".
Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία.

Anonymous said...

Σωστά, αυτό είναι το λινκ. Ο Μπίλιος δε, που έδωσε τα σωστά στοιχεία, διάβαζε από χαρτί... Σε κάθε περίπτωση επικράτησε πάλι η γνωστή απάτη που λέγεται ιταλικό ποδόσφαιρο, και μάλιστα με τον παίκτη ανέκδοτο (Πίπο...).

Anonymous said...

Πάντως, και για να είμαι δίκαιος: 1)ο Δημοσθένης Καρμοίρης είναι ένας από τους δυο-τρείς καλύτερους αθλητικούς δημοσιογράφους στην Ελλάδα, πολύ ενημερωμένος για το ποδόσφαιρο στην ολότητά του, πάντα με το χαμόγελο (όχι όπως ο Σωτηρακόπουλος ή ο Συρίγος), έχει ευφράδεια, και προετοιμάζει πολύ καλά τις εκπομπές του... Εάν ξεφεύγει και κανένα λαθάκι και μάλιστα σε κάρτα, αυτό μάλλον είναι... πάλι υπέρ του, καθώς δεν υπάρχει πιο ασήμαντο λάθος για να ασχοληθεί κανείς... 2)το ΣΚΑΪ, είναι όχι απλά "ένα από", αλλά είναι το καλύτερο κανάλι στην Ελλάδα, σε όλους τους τομείς... 3)το ηθικό δίδαγμα όλης αυτής της ιστορίας με το λάθος στο ποσοστό, δεν είναι φυσικά να κάτσουμε να κράζουμε έγκριτους και εργατικούς δημοσιογράφους, αλλά να εμφανίζουμε ως bloggers (και γενικώς ως ανήσυχα πνεύματα), ότι είμαστε πάντα σε επιφυλακή... (Η αλήθεια είναι ότι η εκπομπές τύπου "Je t aime", συνεχίζουν να ξεφτιλίζουν το ανθρώπινο είδος, παρά την επιφυλακή μας, αλλά ας εστιάζουμε την προσοχή και κριτική μας σε ομοειδείς -σε προθέσεις τουλάχιστον- εκπομπές...)

Ulixes said...

anonymous, είσαι δίκαιος.
1) Ο Καρμοίρης είναι πολύ καλός δημοσιογράφος
2) Το ΣΚΑΪ είναι το κανάλι που κάνει τη διαφορά και αποδεικνύει ότι η ιδιωτική τηλεόραση δεν είναι για τα σκουπίδια. Θα πρέπει να είναι το μόνο κανάλι, εκτός από περιπτώσεις τύπου 4Ε (το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, για όσους δεν το πιάνετε) που δεν ασχολείται με αστρολογίες, χαρτομαντείες και τα σχετικά. Φυσικά έχει κάνει και μικρούς ή μεγάλους συμβιβασμούς (βλ. 3)
3) Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Ευτυχώς δηλαδή, για να έχουμε και κάτι να γράφουμε. Αν έπρεπε να καταλογίσω μία αμαρτία στο ΣΚΑΪ, αυτή δεν θα ήταν ότι φτιάχνει απρόσεκτα τους πίνακες με τα στατιστικά, αλλά ότι του έχουν ξεφύγει κάποια ψευδοντοκυμανταίρ σαν εκείνο με τις Πληγές του Φαραώ (Οι πληγές προκλήθηκαν από μία αλυσίδα γεγονότων που ξεκίνησαν με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας, Οι Δαν της Βίβλου είναι οι Δαναοί του Ομήρου, και άλλα τέτοια ωραία.). Για το "Je t'aime", τα γράφει καλύτερα ένας φίλος μου, αλλά πρέπει να προσθέσω ότι και η mainstream ψυχαγωγία δεν πάει καθόλου πίσω.

Ulixes said...

Και ένα δεύτερο παράπονο από το ΣΚΑΪ: Ωραίο το "Γκολ χωρίς Σύνορα", αλλά κάντε και καμία ζωντανή μετάδοση.