4/24/07

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα

Επειδή τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έγιναν πολλές συζητήσεις για αποβολές που δόθηκαν ή δεν δόθηκαν, το 732x244 υπενθυμίζει τις 7 περιπτώσεις στις οποίες ο κανονισμός προβλέπει αποβολή (δυστυχώς η FIFA δεν έχει επίσημη μετάφραση του κανονισμού στην ελληνική):

Βασικός παίκτης, αναπληρωματικός παίκτης ή αντικατεστημένος παίκτης, αποβάλεται και του επιδεικνύεται η κόκκινη κάρτα αν διαπράξει οποιαδήποτε από τις παρακάτω παραβάσεις:
  1. Είναι ένοχος σοβαρού αντικανονικού τρόπου παιχνιδιού.
  2. Είναι ένοχος βιαίου συμπεριφοράς (π.χ. ο Ζιντάν με τον καημένο τον Ματεράτσι).
  3. Πτύσει κατά αντιπάλου ή άλλου ατόμου (βλ. Poulsen and DBU vs Totti, 2004 και φωτογραφία).
  4. Στερήσει από την αντίπαλο ομάδα τέρμα ή προφανή ευκαιρία επιτεύξεως τέρματος παίζοντας εσκεμμένα τη σφαίρα με τα χέρια του (πλήν του τερματοφύλακος εντός της επανορθωτικής περιοχής του).
  5. Στερήσει προφανή ευκαιρία επιτεύξεως τέρματος από αντίπαλο κινούμενο προς την εστία του, με οποιαδήποτε παράβαση η οποία τιμωρείται με άμεσο ή επανορθωτικό λάκτισμα.
  6. Χρησιμοποιήσει επιθετική, προσβλητική ή ανάρμοστη γλώσσα ή χειρονομίες. (βλ. μία σχεδόν ξεχασμένη ιστορία με τον Φύσσα. Ευτυχώς που το Google αποθηκεύει πολύ πράμα στους servers του)
  7. Παρατηρηθεί δύο φορές στον ίδιο αγώνα. (βλ. αντιπαράδειγμα)
Βασικός παίκτης, αναπληρωματικός παίκτης, ή αντικατεστημένος παίκτης, ο οποίος αποβάλεται και του επιδεικνύεται η κόκκινη κάρτα, πρέπει να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο και την τεχνική περιοχή.

No comments: