4/15/07
(Πολύ την) Αθλητική Κυριακή
Γνωρίζει κανείς τι ώρα πρέπει να γυρίσω την τηλεόραση στη ΝΕΤ για να δω τις καλύτερες φάσεις των αγώνων της Superleague και της Β΄Εθνικής; Προσπαθώ εδώ και εβδομάδες και πέφτω πάνω σε ατελείωτες συζητήσεις (χωρίς να ακούσω τίποτε που να μην έχω ξανακούσει). Μόνο ταχυδακτυλουργούς και θηριοδαμαστές (χωρίς παρεξήγηση παρακαλώ) δεν έχουν φέρει ακόμα για να πουν τη γνώμη τους.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
Δεδομένου ότι το "732Χ244", ασχολείται με κυρίως με το ποδόσφαιρο, αφού "όλα-τα-παιχνίδια-που-παιζονται-με-τα-χέρια-είναι-μαλακίες", υπενθυμίζω ότι αντίστοιχα χαρακτηρίζεται και: 1)ο τερματοφύλακας, 2)αυτός που κάνει το πλάγιο (γιατί λέγαμε R-OUT παλιά?) άουτ, 3) ο διαιτητής στο ελεύθερο, 4) ο αμυντικός που αποκρούει το σίγουρο γκόλ :-) κλπ... Τέλος, υπενθυμίζω ότι... 1) ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΑΔΙΚΑ παιχνίδια παίζονται με τα χέρια... 2) το παιχνίδια ΠΟΚ-ΤΑ-ΠΟΚ των ΙΝΚΑΣ παιζόταν με τον πισινό και τα γόνατα!!!
Φυσικά και το θέμα είναι κυρίως το ποδόσφαιρο. Αν το θέμα ήταν π.χ. το μπάσκετ, τότε ίσως το blog να λεγόταν 3.14159...x23x23. Το θέμα θα παραμείνει το ίδιο, αν και μου αρέσουν πολύ όλα τα υπόλοιπα ομάδικά παιχνίδια και δεν θα έλεγα με τίποτε ότι είναι μαλακίες. Μάλιστα έχω περάσει ένα πολύ ευχάριστο τρίμηνο στον Νέο Κόσμο παίζοντας μαλακοσφαίριση (softball). Επίσης παρακολουθώ πάρα πολλές ώρες από τα υπόλοιπα ομαδικά παιχνίδια. Να φανταστείς ότι για το πόλο κάνω τη θυσία να ανέχομαι τις περιγραφές της ΕΡΤ. Πολλοί αγαπημένοι μου ποδοσφαιριστές είναι τερματοφύλακες και εκτιμώ πάρα πολύ τους παίκτες που εκτελούν σωστά τα πλάγια. Τέλος εκτιμώ πολύ το ποκ-τα-ποκ γιατί ο χειρισμός της σφαίρας με τα οπίσθια και τα γόνατα είναι πολύ πιο δύσκολος από ότι με τα πόδια ή τα χέρια (για αυτό λέμε "χειρισμός" άλλωστε).
Σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι κάθε παιχνίδι που παίζεται με τα χέρια είναι μαλακία - αν π.χ. αναφέρουμε το τάβλι, φθάνουμε σε ύψιστο σημείο ύβρεως.
Οπως και νά 'χει, οι φίλοι του ποδοσφαίρου αντιμετωπίζονται με λιγότερη συμπάθεια από αυτούς των άλλων αθλημάτων, ίσως λόγω του ότι είναι πολυπληθέστεροι. (Αυτό μοιάζει άδικο στη σύγκριση με αυτούς του golf).
Πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 732x244 ο anonymous είναι δεινός ταβλαδόρος.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ... "γιατί λέγαμε R-OUT παλιά?"....
Αυτό το δευτερεύον θέμα (γιατί το πρωτεύον ήταν η Αθλητική Κυριακή) έχει μαζέψει τόσα σχόλια που θα έπρεπε να είναι post από μόνο του. Το 732x244 θα ψάξει να βρεί από που βγαίνει η λέξη (αρ-άουτ) και θα το δημοσιεύσει. Επίσης θα ψάξουμε για εκφράσεις του επιτραπεζίου ποδοσφαίρου (foosball για τους αμερικανομαθείς), όπως "μπανιστήρι" (τέρμα που επιτυγχάνει ακραίος επιθετικός) και "κοκορέτσι" (περιστροφή του άξονα μεγαλύτερη των 360 μοιρών).
Κύριε Μιχαήλ Σπινέλλη,
Πληρεξούσιε Υπουργέ Α’ Τάξεως,
ΣΤ’ Γενικέ Διεύθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών,
Εισηγητή (ως εκ της θέσης σας) στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών
Ακαδημίας 1, Αθήνα, γ’ όροφο (γωνιακό υπερβολικά ευρύχωρο γραφείο με θέα τη Βουλή)
Με την υπ’ αριθ. 62/2007 Πρακτικό Συνεδριάσεως, το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας (που φροντίζει σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3068/2002 να λαμβάνει τα «κατάλληλα» μέτρα για να εφαρμόζονται από τη Διοίκηση οι δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες οι ανώτατοι διπλωματικοί θεωρούν «προαιρετικές») διαπίστωσε, με υπογραφές ανώτατων Συμβούλων Επικρατείας, μεταξύ των οποίων ήταν και του Προέδρου του ΣτΕ), ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δεν είχε συμμορφωθεί «αδικαιολόγητα» στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας υπ’ αριθ. 73/2005, παρόλο που είχε περάσει μία διετία από την έκδοσή της.
Το ίδιο πρακτικό, σας έθεσε προθεσμία τριών(3) μηνών για να συμμορφωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών στην παραπάνω απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και όρισε νέα ημερομηνία εξέτασης την 28η Μαϊου 2008.
Ερωτάσθε: «Πώς παρουσιάσατε το θέμα στην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;»
Στη συνέχεια στείλατε στο Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας το έγγραφο Φ.Π7Σ-14060/ΑΣ 6343 από 20.05.2008, με το οποίο απαντάτε (με τη δική σας υπογραφή) ότι «το θέμα της συμμόρφωσης του Υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση 73/2005 του Συμβουλίου Επικρατείας εκκρεμεί προς εξέταση».
Ερωτάσθε: Αφού εσείς πληρώνεστε για να ασκείτε και τα καθήκοντα του Εισηγητή του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και αφού έγιναν τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεδριάσεις του εν λόγω Συμβουλίου, από το 2007 μέχρι σήμερα, γιατί δεν πήρατε το λόγο να πείτε «έχουμε και την Απόφαση 73/2005 του ΣτΕ που μας διέταξε το Συμβούλιο Επικρατείας να εφαρμόσουμε;». Σας το απαγόρευσε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;
Έκτοτε το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας, τηλεφωνάει κάθε βδομάδα στην υπάλληλο της Διεύθυνσης Προσωπικού κυρία Ασημάκη (εσάς δεν σας πετυχαίνει), για να μάθει, «αν το Υπουργείο Εξωτερικών συμμορφώθηκε στην απόφαση 73/2005 του Συμβουλίου Επικρατείας» και, αφού παραπέμπεται από τον Άνα στον Καϊάφα, δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα κανέναν υπεύθυνο για να πάρει μια απάντηση.
Μέχρι να πάρει τη γραπτή απάντησή σας, το Τριμελές Συμβούλιο έχει αναβάλει τη συζήτηση από τις 22.5.2008 στις 10.10.2008 και τελευταία την ανέβαλε για τις 4.12.2008.
Καταλαβαίνω βέβαια τη θέση σας, αφού κάποιοι είχαν διαβεβαιώσει την Υπουργό Εξωτερικών ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου επικρατείας είναι «προαιρετικές» για το Υπουργείο Εξωτερικών (ανώτατοι δικαστικοί συσκέπτονται, διαβάζουν φακέλους, ακούν τους διαδίκους, βγάζουν αποφάσεις ενώ οι ανώτατοι διπλωμάτες τις πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων). Προφανώς δεν θα έχει μάθει η Υπουργός Εξωτερικών ότι για την ίδια υπόθεση εκτός από την απόφαση 73/2005 έχουν εκδοθεί οι ακυρωτικές σε βάρος του Υπουργείου Εξωτερικών αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας 2023/2003, 3554/2006, 3555/2006, 2307/2008 και 2308/2008, που παραμένουν ανεκτέλεστες και ούτε καν τις αναφέρετε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στα οποία μετέχετε ως Εισηγητής;
Κύριε Μιχαήλ Σπινέλλη, Πληρεξούσιε Υπουργέ Α’ Τάξεως, ΣΤ’ Γενικέ Διεύθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Εισηγητή (ως εκ της θέσης σας) στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών, μπορείτε να ενημερώσετε τον ελληνικό λαό, πότε θα ευαρεστηθείτε να δώσετε μια υπεύθυνη γραπτή απάντηση στο Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας;
Post a Comment