7/11/07

Ψυχοφθόρες διαδικασίες

Χθες η Βραζιλία απέκλεισε την Ουρουγουάη στα πέναλτι, στον ένα από τους δύο ημιτελικούς του Copa América. Στα πέναλτι την είχε αποκλείσει και στον ημιτελικό της προηγούμενης διοργάνωσης το 2004 στο Περού. Μάλιστα, τότε νίκησε στα πέναλτι και στον τελικό με την Αργεντινή, η οποία είναι πιθανή αντίπαλός της και για τον φετινό τελικό. Και τότε, αλλά πολύ περισσότερο σήμερα, μου ήταν αδύνατον να αποφύγω να σκεφτώ τι θα διαβάζαμε και τι θα ακούγαμε αν μία αντιεμπορική ή ακόμα και αντιπαθητική ομάδα κέρδιζε 3 τόσο κρίσιμους αγώνες στα πέναλτι. Βάλτε π.χ. στη θέση της Βραζιλίας την Ελβετία, την Παραγουάη ή την Ελλάδα (οι οποίες είναι μετρίως αντιεμπορικές).

2 comments:

Athanasios Tsiouras said...

Από την άλλη, τι να πούμε για μια αρκετά εμπορική ομάδα (όχι τόσο, όσο παλαιότερα), την Αγγλία, η οποία αποκλείσθηκε στα πέναλτι στις περισσότερες διοργανώσεις, στις οποίες έλαβε μέρος τις τελευταίες δεκαετίες (ξεκινώντας, ίσως, από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990).

Ulixes said...

Αυτή είναι άλλη περίπτωση. Αν πιστέψουμε τις εφημερίδες τότε δεν φταίνε ούτε τα πέναλτι, ούτε ότι τα παιχνίδια χάθηκαν στις λεπτομέρειες. Φταίει η αδιαφορία των παικτών και οι φιλενάδες του προπονητή.